Inkomsten voor de club

Een clubwebsite wordt primair gezien als informatievoorziening voor de leden. VerenigingAssist is echter voordurend op zoek naar commerciele mogelijkheden om de clubkas te spekken. Met onderstaande mogelijkheden is het vrij gemakkelijk om niet alleen de website, cms, support en hosting gratis te draaien, maar ook om geld te verdienen voor de verenigingclub.

ClubTv & App

Binnen VerenigingAssist is het mogelijk het programma, uitslagen en mededelingen te tonen op een monitor in de kantine. Binnen deze presentatie is ruimte ingebouwd voor advertenties, zodat de club ook in de kantine op een interactieve manier plaats kan bieden aan sponsors.

Ook binnen de App is uitgebreid ruimte ingebouwd voor sponsoren. Zowel op het homescherm als op de vervolgpagina's zoals Programma of Uitslagen is er ruimte voor sponsors.

Webshop

Binnen VerenigingAssist zit een vrij uitgebreide Webshop module om o.a. merchandise artikelen zoals kleding en tassen te verkopen. De betaling gaat via iDEAL / Bancontact en de bestelling kan worden opgestuurd of in de kantine worden opgehaald.

Crowdfunding

VerenigingAssist maakt het mogelijk om bezoekers van de website een gift te laten geven aan de club om te sparen voor een doel. De verenigingclub stelt zelf het doel in: Hoeveel geld en waarvoor er geld wordt ingezameld (ballen, kunstgras, etc). De bezoeker kan middels iDEAL of Bancontact een gift doen en het gespaarde bedrag gaat automatisch omhoog.

0% provisie / € 0,45 per transactie

SponsorKliks

VerenigingAssist heeft een mooie integratie op de clubwebsite van de populaire dienst SponsorKliks. Indien gewenst kunt u met SponsorKliks uw clubkas spekken. Laat uw leden de volgende keer dat ze iets online bestellen, dit kopen via de SponsorKliks banner op de clubwebsite. Op de website staat een banner van SponsorKliks. Door op deze banner te klikken verschijnt een overzicht van honderden webwinkels, waaronder Coolblue, Bol.com, Wehkamp, Booking.com en Thuisbezorgd. Elke aankoop bij één van deze bedrijven levert uw club een commissie op terwijl uw leden dezelfde prijs betaalt. Het kost de leden dus niets extra!

Hoe kunnen uw leden nou iets gratis sponsoren?

Webwinkels betalen een commissie aan andere websites die klanten aanbrengen die daadwerkelijk tot een aankoop zijn overgegaan. SponsorKliks ontvangt deze commissie dus en 75% daarvan wordt uitgekeerd aan uw club. Vandaar dat we het ook Gratis Sponsoren noemen. U hoeft uw leden niet te vragen om méér te kopen, maar om er de volgende keer dat men online iets gaat bestellen dit via de SponsorKlikspagina op uw clubwebsite te doen. Op de VerenigingAssist clubwebsite kunt u zien hoeveel er reeds gespaard is.

SMS

Voor elk smsje dat wordt uitgestuurd voor een afgelasting, wijziging of notificatie wordt 0,25 cent in rekening gebracht aan de persoon die zich heeft aangemeld(de ontvanger). Een groot gedeelte hiervan gaat naar de telecomprovider een klein gedeelte hiervan is een kickbackfee. Wilt u meer weten over deze constructie en tarieven neem contact met ons op.

Advertentienetwerk

Let op: deze vorm van adverteren is optioneel. De club bepaald zelf of er externe advertenties getoond moeten worden en de inkomsten gaan naar de club. Uitleg: het is mogelijk om automatisch gegenereerde advertenties te activeren. Deze advertenties zijn relatief smaakvol door de kwaliteit van de merken (a-merken) die adverteren en de combinatie van afbeelding en tekst. De club heeft inzage in de prestatie, namelijk aantal pageviews, clicks, omzet / inkomsten, CTR en CPC. Hoe meer bezoeker een club heeft, hoe hoger de omzet.

Banners

Vanzelfsprekend is er de mogelijkheid om verschillende type banners (gif, jpg, etc) aan een bepaalde pagina te koppelen. Tevens kan een volgorde meegegeven worden, zodat belangrijke sponsoren boven aan komen. Ook wordt per banner het aantal clicks gemeten, belangrijke informatie voor meer inzicht en onderbouwing naar uw sponsors toe.

Rekenvoorbeeld

Gezien de hoeveelheid bezoekers is het advies is om de banners op de Home, Programma komende week, Laatste uitslagen en Gastenboek aan te bieden voor EUR 110 per kalenderjaar. Op de overige pagina's is het advies EUR 50 per kalenderjaar. Er zijn voorbeelden uit de praktijk die in de eerste categorie 43 banners hebben verkocht en uit de tweede categorie 5 banners. Dit maakt een inkomstentotaal van EUR 4980,- per jaar.

sms verenigingclub verenigingsite sponsoring